Official Distributor
Denmark & Sweden
CitroënPeugeotOpel

Sej knægt: 17-årige Gustav Birch skal køre TCR Europe

Det sker ikke hver dag, at en dansker får mulighed for at køre internationale racerløb. Men det er præcis, hvad den unge Gustav Birch fra Brian Madsen Sport skal om en uge.

Trods sin unge alder er Gustav Birch ikke nogen rookie, når det kommer til racerbiler i den helt tunge kaliber. Han er blot 17 år gammel, men han har allerede været forbi nogle af de mest seriøse racerbiler på dansk jord.

Efter en succesfuld karriere i gokart, skiftede den unge Birch til egentlige racerbiler i 2019, hvor han deltog i den super fede Special Saloon Car-serie. Det gjorde han også i 2020, og her var bilen en hardcore Porsche 911 GT3, som Gustav styrede ind på en sjetteplads i Extreme-klassen.

I samme bil kørte Gustav også med i det hårde Danish Endurance Championship, hvor biler så forskellige som Audi R8 LMS GT3, Peugeot RCZ, Ginetta G40 GT5 og TCR-racere deltager. Men i år er Gustav skiftet til sidstnævnte – de meget populære TCR-biler. Og ikke længere i Endurance-serien, men i den rigtige TCR-serie. Men han skal ikke ‘nøjes’ med at køre TCR i Danmark. Nu har den europæiske TCR-serie sendt bud efter Birch.

Hos Brian Madsen Sport er ingenting overladt til tilfældighederne. Og det gør sig heller ikke gældende for teamets faste kørere. Her snakker vi toppen af poppen med Casper Elgaard som den nok mest kendte kører. Derudover er det Johnny Vejlebo Nielsen og Gustav Birch, der er en del af det topprofessionelle hold, som kører Peugeot 308 TCR.

Og nu skal Birch altså forsøge at hamle op med de bedste TCR-kørere fra hele Europa, når han i weekenden den 18. til 20. juni kører med i selveste TCR Europe.

Det kommer til at foregå på Circuit Zandvoort i Holland, hvor Gustav forhåbentlig skal køre side om side med blandt andet det meget succesfulde team Sébastien Loeb Racing, som i øjeblikket fører TCR Europe.

Vi er sikre på, at Brian Madsen Sport-køreren nok skal klare sig godt. Gustav Birch er en af de mest talentfulde unge racerkørere, vi har i Danmark. Et tydeligt bevis på den påstand er forrige weekends flotte resultat på Ring Djursland til premieren på TCR Denmark 2021.

Her vandt Gustav U23-klassen – altså i en alder af bare 17 år. Det er virkelig godt gået! Casper Elgaard endte som nummer tre samlet set, så der var pokaler med hjem til teamet.

Artikel Kasper Erling / Boosted Magazin

Mød vores partnere

 • En stærk visuel partner

  BM Visuelt er en skiltevirksomhed som er leveringsdygtige i det meste inden for den grafiske branche. Om det er skiltning, facade dekorationer, bannere eller andet - så står de altid klar til at guide. Du kan altid forvente kvalitet og effektivitet hos BM Visuelt.

 • En nytænkende og professionel tømrervirksomhed

  Tømrermester Bo Filtenborg Borup bygger primært typehuse for HusCompagniet på Sjælland, i Tyskland og Sverige. Det er en nytænkende og professionel tømrervirksomhed som efterlever værdier og holdninger for godt håndværk.

 • Branchens bedste bilgarantier

  Fragus tilbyder et stærkt udvalg af bilgarantier tilpasset bilens alder, type og værdi samt bilejerens ønsker og behov. Kombinationen af 20 års erfaring, organisk vækst og stadig flere tilfredse kunder har gjort dem til Nordens førende udbyder af bilgarantier.

 • Bygger for en bæredygtig fremtid

  Entreprenørfirmaet HJ Huse A/S har igennem fem generationer leveret samlede løsninger inden for bygge- og anlægsbranchen. Skal dit næste nybyggeri, tilbygning eller renovering være et bæredygtigt byggeri - så er HJ Huse din rigtige samarbejdspartner.

 • Bilindretning og biludstyr til varevogne

  Med sin innovative produktudvikling og avancerede produktionsmetoder tilbyder Work System sine kunder smarte reolindretninger til deres køretøjer til konkurrencedygtige priser.

 • Entreprenørarbejde af højeste kvalitet

  Entreprenør Jes Pedersen har mere end 20 års erfaring med alt entreprenørarbejde inden for kloakarbejde, fundamenter, udgravning, anlæg og belægning mv. Med Sorø - som udgangspunkt - løser de opgaver for både private, virksomheder og kommuner på hele Sjælland.

 • Vores mål er, at give dig lidt mere end du havde forventet.

  Hos Brian Madsen bliver der sat en ære i at vejlede individuelt, grundigt og troværdigt. De vil nemlig være en bilforretning ud over det sædvanlige. Du kan altid forvente høj faglig kompetence og korrekt rådgivning med et højt serviceniveau.

 • Fokus på nærvær og gode madoplevelser

  Capa omfavner dig, vennerne, familien og kollegaerne - uanset anledning og selskab. Capa emmer af hygge, varme og storslåede madoplevelser. På Capa finder du klassiske retter med fokus på gode råvarer, samt verdens bedste kød og den verdenskendte smørbøf.

 • Stort fokus på kvalitet, effektivitet & tilfredse kunder

  Winthers Autolakering er et professionelt autolakeringsværksted som tager sig kærligt af alle biler såvel som entreprenør- og landbrugsmaskiner.
  De har mange års erfaring i branchen og der bliver lagt stor vægt på solidt håndværk og flotte resultater.

 • Godt lokalkendskab skaber resultater

  Nybolig Sorø hjælper dig med at finde drømmeboligen. De arbejder effektivt og professionelt på at få glade og tilfredse kunder uanset hvad enten du er køber eller sælger. Nybolig Sorø sælger hver 3. bolig i deres område og har den korteste liggetid.

 • Din teknikpartner

  Hans Følsgaard styrker sine kunder med kompetent teknisk rådgivning og gennemtænkte løsningsforslag. De tilbyder højteknologiske produkter og løsninger til industrielle virksomheder og kunder inden for infrastruktur på kraft, tele- og vindmarkedet.

 • Den rigtige vare til den rigtige pris

  Når du køber firmatøj, firmagaver og merchandise hos MarkOn får du meget mere end en vare langet over disken! MarkOn har mange års erfaring indenfor branchen og du får altid en konkurrencedygtig pris - en pris, der til fulde, matcher kvaliteten på produktet.

 • Din genvej til godt håndværk

  Würth Danmark leverer markedets bredeste sortiment af produkter inden for befæstelse, værktøj, kemi, sikkerhedsudstyr og meget mere til det professionelle marked. Deres produkter er kendetegnet ved høj kvalitet og funktionalitet.

Partner login

CitroënPeugeotOpel