Official Distributor
Denmark & Sweden
CitroënPeugeotOpel

Hård medfart og succes i glimt til løverne ved Classic Race Aarhus

Johnny Vejlebo sikrede æren for Brian Madsen Sport, da TCR Denmark var på programmet til Classic Race Aarhus.

Det kan være hårdt og brutalt at køre racerløb på en bybane, hvor afkørselsområder er afløst af betonklodser. For Brian Madsen Sport blev det en weekend med travlhed for mekanikerne kombineret med højdepunkter for alle tre kørere.

Casper Elgaard har på trods af utallige forsøg aldrig vundet et heat på hjembyens smukke bybane. Den længe ventede heatsejr kom i weekendens andet heat efter en stærk start og utallige omganges kamp for at bevare placeringen - og dermed var der et godt udgangspunkt til finaleheatet.

Her kom den lokale og erfarne kører ellers godt med, da løbet blev genstartet efter et voldsomt crash på første omgang. Men så gik det galt - en minimal kørefejl resulterede i kontant afregning.

- Det var en træls afslutning på det, som tegnede til at blive en rigtig god dag. Det er konsekvensen af byløb - havde det været på Jyllandsringen, havde jeg nok ikke mærket at jeg var kommet tre centimeter for langt ind i svinget. Jeg ramte indersiden af barrieren på vej ud på Carl Nielsens Vej, og det kunne bilen ikke klare, fortæller Casper Elgaard, der ikke helt er klar til at glæde sig over sin første heatsejr:

- Jeg fik min første heatsejr, og det er bestemt en trøst, men kigger vi på mesterskabet koster det mig rigtig dyrt at være udgået, når de nærmeste konkurrenter har gjort det så godt som de gjorde.

Heller ikke Gustav Birch havde helt den weekend, han drømte om. Skader på bilen prægede weekenden, og i finaleløbet kæmpede han og teamet med en dobbeltpunktering.

- Der var en del op- og nedture, synes jeg. Første heat gik godt og jeg fik overhalet en del, men i andet heat lavede jeg en kæmpe bommert hvor jeg bremsede for sent og ramte en konkurrent. Jeg måtte også selv udgå, så det var træls for at sige det på godt dansk, fortæller Gustav Birch, som også blev impliceret i finaleheatets startuheld.

- Jeg endte i alt det kaos som spærrede banen, så jeg kunne ikke komme forbi. Jeg havde to punkterede dæk, så mekanikerne måtte løbe fra pitten og ned til teltet for at finde et hjul mere - den slags tager tid, så jeg var en god omgang bagud, siger han.

Helt uden succes var weekenden ikke. Johnny Vejlebo hentede sæsonens bedste resultat med en sejr i Trofeo-klassen. Han startede weekenden med helt blankt papir, men bybaner passer godt i roskildenserens kram:

- Det har generelt været en rigtig god weekend for mig. Jeg brugte den første træning til at finde ud af at køre banen højre rundt, hvor vi jo kørte venstre rundt i København - og så brugte jeg en del tid på at finde ud af hvordan svingene skulle tages, lyder det fra teamets Trofeo-kører, som erklærer sin kærlighed til bybanerne:

- Jeg elsker at køre bybaner, hvor bilen hopper og danser og jeg skal arbejde med den konstant. Det er som om, jeg bliver rystet bedre fast i sædet her, end når vi kører rundt på de almindelige racerbaner - og så er der bare benhård konsekvens et sted som her. Det er lidt som boksning; hvis ikke du holder dine parader oppe, bliver du knockoutet, og her er konsekvensen bare at ramme en betonklods.

Konsekvensen kom tæt på i finaleheatet, hvor en konkurrents bil landede ovenpå Vejlebo's bil. Og mens køreren selv troede at løbet var kørt, kunne bilen altså godt fortsætte - med lidt korrigeringer:

- Jeg havde nok ikke fortsat, hvis jeg havde set bilen udefra. Hele kanten på venstre forfælg mangler, og der er en stor bule i dækket. Jeg måtte køre med rattet klokken fem minutter over fem, når jeg kørte ned ad langsiderne. Bilen hoppede og dansede så meget, at jeg var nødt til at pumpe bremsepedalen for at kunne bremse, så det var måske lige spændende nok.

Om bare to uger går det løs igen, når TCR Denmark kører næstsidste afdeling af mesterskabet på FDM Jyllandsringen. Inden da har mekanikerne ved Brian Madsen Sport et par timers arbejde med at renovere racerbiler.

Mød vores partnere

 • Din teknikpartner

  Hans Følsgaard styrker sine kunder med kompetent teknisk rådgivning og gennemtænkte løsningsforslag. De tilbyder højteknologiske produkter og løsninger til industrielle virksomheder og kunder inden for infrastruktur på kraft, tele- og vindmarkedet.

 • Din genvej til godt håndværk

  Würth Danmark leverer markedets bredeste sortiment af produkter inden for befæstelse, værktøj, kemi, sikkerhedsudstyr og meget mere til det professionelle marked. Deres produkter er kendetegnet ved høj kvalitet og funktionalitet.

 • Vores mål er, at give dig lidt mere end du havde forventet.

  Hos Brian Madsen bliver der sat en ære i at vejlede individuelt, grundigt og troværdigt. De vil nemlig være en bilforretning ud over det sædvanlige. Du kan altid forvente høj faglig kompetence og korrekt rådgivning med et højt serviceniveau.

 • Bilindretning og biludstyr til varevogne

  Med sin innovative produktudvikling og avancerede produktionsmetoder tilbyder Work System sine kunder smarte reolindretninger til deres køretøjer til konkurrencedygtige priser.

 • Entreprenørarbejde af højeste kvalitet

  Entreprenør Jes Pedersen har mere end 20 års erfaring med alt entreprenørarbejde inden for kloakarbejde, fundamenter, udgravning, anlæg og belægning mv. Med Sorø - som udgangspunkt - løser de opgaver for både private, virksomheder og kommuner på hele Sjælland.

 • Bygger for en bæredygtig fremtid

  Entreprenørfirmaet HJ Huse A/S har igennem fem generationer leveret samlede løsninger inden for bygge- og anlægsbranchen. Skal dit næste nybyggeri, tilbygning eller renovering være et bæredygtigt byggeri - så er HJ Huse din rigtige samarbejdspartner.

 • Stort fokus på kvalitet, effektivitet & tilfredse kunder

  Winthers Autolakering er et professionelt autolakeringsværksted som tager sig kærligt af alle biler såvel som entreprenør- og landbrugsmaskiner.
  De har mange års erfaring i branchen og der bliver lagt stor vægt på solidt håndværk og flotte resultater.

 • Branchens bedste bilgarantier

  Fragus tilbyder et stærkt udvalg af bilgarantier tilpasset bilens alder, type og værdi samt bilejerens ønsker og behov. Kombinationen af 20 års erfaring, organisk vækst og stadig flere tilfredse kunder har gjort dem til Nordens førende udbyder af bilgarantier.

 • En stærk visuel partner

  BM Visuelt er en skiltevirksomhed som er leveringsdygtige i det meste inden for den grafiske branche. Om det er skiltning, facade dekorationer, bannere eller andet - så står de altid klar til at guide. Du kan altid forvente kvalitet og effektivitet hos BM Visuelt.

 • Godt lokalkendskab skaber resultater

  Nybolig Sorø hjælper dig med at finde drømmeboligen. De arbejder effektivt og professionelt på at få glade og tilfredse kunder uanset hvad enten du er køber eller sælger. Nybolig Sorø sælger hver 3. bolig i deres område og har den korteste liggetid.

 • En nytænkende og professionel tømrervirksomhed

  Tømrermester Bo Filtenborg Borup bygger primært typehuse for HusCompagniet på Sjælland, i Tyskland og Sverige. Det er en nytænkende og professionel tømrervirksomhed som efterlever værdier og holdninger for godt håndværk.

 • Den rigtige vare til den rigtige pris

  Når du køber firmatøj, firmagaver og merchandise hos MarkOn får du meget mere end en vare langet over disken! MarkOn har mange års erfaring indenfor branchen og du får altid en konkurrencedygtig pris - en pris, der til fulde, matcher kvaliteten på produktet.

 • Fokus på nærvær og gode madoplevelser

  Capa omfavner dig, vennerne, familien og kollegaerne - uanset anledning og selskab. Capa emmer af hygge, varme og storslåede madoplevelser. På Capa finder du klassiske retter med fokus på gode råvarer, samt verdens bedste kød og den verdenskendte smørbøf.

Partner login

CitroënPeugeotOpel